måndag 18 januari 2016

Pasta med ärtsallad

Dagens rätt är min version på "koka soppa på en spik"-rätt. Få ingredienser, ändå förvånansvärt god. Dock hade vi ett litet argt intermezzo vid middagsbordet ikväll då snart treåriga Dagny helt plötsligt "inte åt något grönt". Ja, förutom de hela ärtorna då - de var undantaget.

Pasta med ärtpesto 

Du behöver:

Pasta
5 dl gröna ärtor
2 vitlöksklyftor
1 dl olivolja
1/2 dl parmesan
100 g sockerärtor
2 buffelmozzarella
100 g babyspenat och rucola
50 g pinjenötter
flingsalt
svartpeppar

Gör så här: 

Koka pastan. Koka ärtorna. Riv parmesan och rosta pinjenötterna. Dela sockerärtorna på mitten och blanda dem tillsammans med 2 dl ärtor. Mixa resterande 3 dl ärtor med vitlöken och droppa ner olivoljan. Vänd ner den gröna massan i pastan i en stor skål tillsammans med parmesanosten. Dela mozzarellan och vänd i dem i pastan tillsammans med spenaten och rucolan. Strö pinjenötter, flingsalt och svartpeppar över.

Kniper det, vilket det ofta gör när jag lagar denna rätt, så går det precis lika bra att göra den utan mozzarella, rucolan, babyspenaten och sockerärtorna.  Och i vår familj pågår också ständigt en diskussion om inte rätten blir ännu godare av att pinjenötterna mixas ihop med vitlöken, olivoljan och ärtorna.. Ja, det är bara att du testar själv och ser vad du tycker. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar